nyár


A korábban csütörtök éjfélig elrendelt, 3. fokú hőségriasztást, most egy nappal tovább, péntek éjfélig meghosszabította az Országos Tisztifőorvos.

Az előrejelzések szerint ugyanis, péntekig még hőségre lehet számítani, a napsütést legfeljebb fátyolfelhők zavarják meg – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden. A hét utolsó munkanapjának estéjén azonban északnyugat felől érkezik a várva-várt hidegfront! A jelenlegi számítások szerint a front először a Dunántúl nyugati részét éri el, majd szombat késő délutánra, estére már a Tiszántúlra is meghozza a felfrissülést.

Addig a hőmérsékleti maximum az ország nagy részén 35 Celsius-fok fölött alakul, nyugaton, délen elérheti a 39-41 fokot is. Az időjósok szerint az éjszakák sem hoznak enyhülést, csak kevés helyen süllyed 20 fok alá a hőmérséklet.

A front vonulását a hét végén záporok, zivatarok kísérik, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat, de a szárazságot nagy területen, jelentős mértékben csökkentő tartós, országos eső nem valószínű. A front mögött érkező hűvösebb levegő hatására a hét végén mindenütt megszűnik a hőség, ami a következő 10 napban valószínűleg nem is tér vissza – adta hírül a meteorológiai szolgálat.

Címkék: 2013.yolo, , idő, meleg, nyár, egészségügyi anyagok, időjárás