Az országos programban résztvevő 58 hazai település között van Tab és Balatonföldvár is, ahol hamarosan elindulhat ez a szolgáltatás - tájékoztatott Witzmann Mihály, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, a Somogy 4. sz. választókerület elnöke.

A kormány országosan hétmilliárd forintot biztosít arra, hogy a vidéken élő idősek, egyedül élők, vagy bárki, aki egészségügyi tanácsadásra, segítségre szorul, vagy netán csak életmódot váltana, felkereshessen panaszával, kérésével egy-egy helyben található egészségfejlesztési irodát.

Az egészségfejlesztési irodákban különösen a keringési betegségekben szenvedőkre, a dohányzásról leszokni vágyókra, az alkoholbetegekre, a tragédiát átélt emberekre fognak figyelmet fordítani. Őket szűrésekkel, személyre szóló életmód-tanácsadással fogják segíteni helyi szakemberek.

A Fidesz-KDNP kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon és azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták használni, ugyanakkor támogatásra van szükségük – mutatott rá a fejlesztés jelentőségére Witzmann Mihály.

Az Egészségfejlesztési Irodák megnyitását Holovits Huba, Balatonföldvár és Schmidt Jenő, Tab polgármestere is üdvözölte. Kifejezték továbbá, hogy a kisebb településeken élők valós és mindennapi igényeit kiszolgáló intézményekkel bővül Somogy megye egészségügyi rendszere.

Címkék: szolgáltatások, ügyi, fidesz, iroda, egészség, egészségügyi anyagok