Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint vasárnap Heves megyére is kiadták a piros figyelmeztetést, így Somoggyal együtt már tizenöt megyében, valamint a fővárosban van érvényben a legmagasabb fokú figyelmeztetés.

Ennél enyhébb, narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés csak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén van érvényben. Emellett az UV-B sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Az országos tiszti főorvos hétfő éjfélig az egész országban hőségriasztást rendelt el.

Ami az időjárást illeti, vasárnap is a napsütésé lesz a főszerep és továbbra is nagy lesz a hőség, jellemzően 33-38°C közötti értékekre van kilátás délután.

Hétfőn sem enyhül az idő, azonban egy száraz hidegfront érint bennünket, így északon-északnyugaton megjelenhetnek felhők az égen, valamint északon elszórtan egy-egy frissítő zápor sem kizárt. Ezen a napon is az ország nagy részén 35°C fölé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden és szerdán is igazi hőségre, az ország nagy részén zavartalan napsütésre van kilátás, a legmagasabb hőmérséklet több helyen meghaladja majd a 35 fokot, rendkívül meleg időben lesz részünk.
Előreláthatólag a hét második felében, csütörtökön fog tetőzni a hőség, ekkor délnyugaton újra megközelítheti a hőmérséklet a 40°C-ot is. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ne feledjük a megfelelő folyadékpótlást!

Címkék: , meleg, idő, yolo, 2013, nyár, időjárás, egészségügyi anyagok