Igazságügyi toxikológus és vegyész szakértők szerint két újabb haláleset hozható összefüggésbe a para-metil-4-metilaminorex nevű kábítószerrel kapcsolatban. Az orvosok egy  június 8-án Budapesten elhunyt 25 éves budapesti nő és egy  június 9-én szintén Budapesten meghalt 25 éves vásárosnaményi férfi szervezetében is kimutatták a gyilkos szert.

A rendőrség tájékoztatása szerint Székesfehérváron  június 9-én egy 18 éves helyi fiatalember,  június 10-én Csákváron egy 28 éves helyi férfi, július 27-én Szekszárdon egy 22 éves százhalombattai hölgy vesztette életét kábítószer túladagolásban - valamennyi esetben kimutatható volt szervezetükben a para-metil-4-metilaminorex jelenléte.

A rendőrség a halálesetek vizsgálata során több kábítószer terjesztőt is elkapott. Az újabb információk azonban arra utalnak, hogy továbbra is ott van a piacon a szer, melyet a terjesztőt minden további nélkül árulnak is.

Tekintettel az újabb halálesetekre, az Országos Rendőr-főkapitányság további rezsimintézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy a komponens piaci jelenlétét visszaszorítsa, továbbá a nemzetközi együttműködés minden rendelkezésre álló lehetőségét felhasználja annak érdekében, hogy a komponenst tartalmazó újabb szállítmány ne jusson be Magyarország területére. A rendőrség megelőző, felderítő munkája azonban mit sem ér, ha a kábítószer fogyasztók nem törődnek a rájuk leselkedő halálos veszéllyel, ezért a rendőrség kéri: tartózkodjanak mindennemű kábítószer fogyasztásától!

Címkék: mérgező, öt, halott, drog, rendőrség, egészségügyi anyagok