A múlt héthez viszonyítva 5 %-kal csökkent az influenzás esetek száma. Közösségi halmozódást nem regisztráltak. A 8. héten bejelentett járványok (nagyatádi óvodában, megyei kórház ápolási osztályán előfordult) lezajlottak, újabb megbetegedések pedig már nem fordultak elő. Mindkét esetben az Influenza A (H1N1) vírus fertőzött.

Somogyban eddig 2 gyermek mintájából Influenza A (H3N2) vírust, 1 gyermek és két felnőtt mintájából pedig Influenza A (H1N1) kórokozót mutattak ki.

A megbetegedések jellemzően a gyermekek és a serdülők között fordultak elő, az előző héthez képest ismét a fiatalabb korosztályok felé tolódott el a betegséggel érintettek életkora.

A legérintettebbek az elmúlt héten is az óvodások és az iskolások voltak.

Az influenzaszerű megbetegedések morbiditása megyei szinten és 2 járási népegészségügyi intézet ellátási területén csökkent, a Siófoki Járási Népegészségügyi Intézet területén küszöbszint alá zuhant. Két járási intézet (Marcali, Nagyatád) területén viszont emelkedett a megbetegedések száma. A legmagasabb, megyei szintet meghaladó morbiditás továbbra is a Kaposvár Járási Népegészségügyi Intézet területén tapasztalható.

A fentiek alapján elmondható megyénk területén csökkenő intenzitású influenza járvány zajlik.

Címkék: betegség, influenza, járvány, somogy, oltás, egészségügyi anyagok