Hétfőn délkelet felé haladva a köd feloszlása után napsütésben is bízhatunk. Délnyugaton megélénkülhet a keleti szél, hajnalban -1, +6, délután 8-14°C várható.

Kedden hajnalban ismét sokfelé képződik köd, pára, melynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Délen jórészt erősen felhős lesz az ég, északon, északkeleten -ott ahol feloszlik a köd - napsütésben is bízhatunk. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, hajnalban gyengén fagyhat, délután 5-12°C várható.

A sűrű köd rossz látási viszonyokat okozhat. Északon és nyugaton főként a reggeli, délelőtti órákban helyenként kisebb esőtől, szitálástól csúszhatnak az utak, délnyugaton pedig egy-egy élénk széllökés csökkentheti kissé a járművek menetstabilitását. A tartósan hideg idő közeledtével ajánlott a téli gumira való átállás!

Szerdán keleten, északkeleten a hajnali köd feloszlását követően kisüthet a Nap, máshol jórészt erősen felhős, párás időre van kilátás.

Csütörtöktől szombatig tovább folytatódik a szürke, lehangoló idő, napsütésben csak kevés - legnagyobb eséllyel keleten, északkeleten - helyen bízhatunk. Kisebb csapadék főként nyugaton fordulhat elő. Szombatra megélénkül a délkeleti szél.

Címkék: elsőfokú riasztás, köd, ősz, Somogy, időjárás, egészségügyi anyagok