Kedden hajnalban elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat a talajmenti fagy miatt Somogyra. Napközben már sehol sem várható számottevő csapadék: száraz, hideg időben lesz részünk, napközben is csak 2-8 fokig melegedhet majd a levegő.
Kaposváron reggel 8 órakor 3 fokot mérhettünk.

Szerdán a változóan felhős idő mellett több órára kisüt a Nap, hajnalban azonban még talajmenti fagyra készülhetünk. A Dunántúlon, majd estétől a középső országrészben is megélénkül a délkeleti szél. Hajnalban még többfelé fagyni fog, északon és nyugaton helyenként pára, köd képződhet, napközben viszont felmelegedés kezdődik, 5-10°C-ra számíthatunk.

Csütörtökön megnövekszik a felhőzet, délnyugat felől északkelet felé haladva mindenhol elered az eső, a délkeleti szél többfelé megerősödik, de már enyhébb lesz a hajnal.

Pénteken megszűnik a csapadék, de vasárnap késő délutántól nyugat felől újra elered az eső. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz a hétvégén. Enyhülés várható, vasárnap több helyen 15°C fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Címkék: talajmenti fagy, elsőfokú riasztás, hideg, Somogy, egészségügyi anyagok, időjárás