Folyamatos volt a pörgés 24 órán keresztül Nagybajomban. A középiskolás diákok alig álltak meg. Így a legkelendőbb termék a kávé volt.

Persze az is előfordult, hogy ez sem segített.

- Most is 12 csapattal fut. Egy csapat az 30 főből áll, plusz a kísérőtanárok, tehát itt körülbelül egy olyan 400 fő versenyző van most jelenleg – mondja a Nagybajomi Ifjúsági Kör Egyesület elnöke, Pirka Mátyás.

A 24 órás vetélkedőre sokan sütit, szőlőcukrot hoztak, de lelkileg is készültek a diákok.

- Szerintem olyan 2-3 óra körül lesz nagyobb problémánk, de hát túl kell élni, ez a feladat – jegyzi meg Albrecht Barbara, a Táncsics Mihály Gimnázium diákja.

A fiatalok ezt egy hatalmas bulinak fogják fel.

- A hangulat az kiváló, az összes csapat buzdítja egymást,úgyhogy nagyon jó , nagyon élvezem az egészet – mondja Babina Gergő, a marcali Berzsenyi gimnázium diákja.

A csapatoknak több mint 100 feladatot kellett teljesíteniük egy nap alatt. A sportos feladatokon kívül bemutatkozó produkciót, tudósítást kellett készíteniük, vagy éppen mesét kellett írniuk. 

- Egy magyar népmesét kellett írni és annak az elejére gondoltuk ezt a dallamot, ami szokott lenni a népmesék előtt – tette hozzá Horváth Sára, a Munkácsy gimnázium diákja.

A 24 órás ébrenlétet mindegyik csapat kibírta, de a vasárnapot a résztvevők végigaludták.

Címkék: órán, át, olvasás, nagybajom, vetélkedő, egészségügyi anyagok