A balatoni strandokat bemutató balatontipp.hu idei szezonban végzett felmérésének eredményéről Győrffy Árpád szerkesztő számolt be. A portál negyedik alkalommal szervezte meg strandértékelő akcióját, amelybe az idén 2566, a többszöri voksolás megakadályozása érdekében saját adatait is megadó személy kapcsolódott be. A honlap működtetői csak azoknak a strandoknak az eredményét hozzák nyilvánosságra, amelyeket minimum 35-en minősítettek. Ennek a kritériumnak 29 strand felelt meg.

A szavazóknak az iskolai értékelésnek megfelelően kellett osztályozniuk a szolgáltatásokat tíz témakörben, köztük a víz, a part, a strand és az illemhelyek állapotát, a parkolási lehetőségeket vagy a vendéglátás színvonalát.

Siófokstrand-2

A minősítés alapján a strandok mindegyike elérte a 4-es osztályzatot, de a szolgáltatások esetében jelentős különbségek mutatkoztak. A legnegatívabban, a korábbi évekhez hasonlóan , a parkolási lehetőséget értékelték a vendégek. Az alacsony vízszint és egyes strandok iszaposodása miatt több strandnál is romlottak a víz állapotára és az úszási lehetőségekre adott osztályzatok. A strandolók továbbra is nagyon pozitívan értékelték a strandok zöldterületeinek gondozásában, az illemhelyek tisztántartásában, a gyermekeknek és felnőtteknek biztosított játék-, illetve sportolási lehetőségek bővítésében mutatott üzemeltetői erőfeszítéseket.

strand

Az értékelt strandok összesített átlagjegye 4,33 lett, ami kevéssel elmarad a tavalyi 4,4-es eredménytől. A legjobb eredménnyel, 4,66-os átlagosztályzattal az balatonfüredi Kisfaludy strand végzett, amely a tavalyi 6. helyről került az élre -írja az MTI.

A tíz legjobb stand között található még a balatongyöröki községi (4,53), a balatonlellei Napfény (4,48), a csopaki községi (4,45), a szigligeti községi (4,45), a vonyarcvashegyi Lidó (4,43), a balatonszárszói Központi (4,42) és a balatonfüredi Esterházy strand (4,37).

Nézze meg hétvégi programajánlónkat!

Címkék: fürdőzők, minősítés, , strand, Balaton, egészségügyi anyagok