Ezek mellett ötven városi kórház főigazgatói, valamint gazdasági igazgatói posztjára várják a jelentkezőket. A pályázat benyújtásának határideje az Egészségügyi Közlönyben történő megjelenést követő harmincadik nap. A kiírás szerint a megbízás 5 évre szól, 3 hónapos próbaidő kikötésével. A munkakör betölthetőségének kezdőnapja várhatóan 2012. november 1.

Az egészségügyi államtitkárság július elején közleményben tudatta, hogy az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire a GYEMSZI által március 30-án kiírt pályázati időszak lezárult. A 35 fekvőbeteg-intézmény vezetői posztjára kiírt pályázat közül 11 eljárás eredménytelenül zárult. Időközben viszont kiderült, hogy a törökbálinti Tüdőgyógyintézet főigazgatói posztját elnyert Mark Alexander Feder külföldi diplomája nem felel meg a pályázati kiírásnak, ezért végül összesen 12 intézmény főigazgatói posztjára kellett új pályázatot kiírni.

Több 62 évnél idősebb pályázó nem nyerte el a posztot, köztük a Kaposi Mór Oktató Kórház igazgatója, Repa Imre sem.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár azóta többször is hangsúlyozta: "nem megvalósítható", hogy minden, 62 évnél idősebb egészségügyi dolgozót kötelezően nyugdíjba küldjenek, ezért kiáll annak érdekében, hogy az egészségügyi ágazatot ne érintse a kötelező nyugdíjaztatás.

(MTI)

Címkék: GYEMSZI, kórházigatgatói posztok, kiírás, Repa Imre, egészségügyi anyagok, Kaposvár