Pénteken délutántól helyenként a Dunántúlon is előfordulhat zivatar. A zivatarokat várhatóan 60 km/h feletti szél kíséri, de egy-egy helyen esetleg 80-90 km/h fölötti szélrohamok és jégeső (jégméret esetleg 2 cm fölött) is lehet, nagyobb bekövetkezési kockázat mellett kora este a Dunántúl déli, délnyugati területein. A maximum-hőmérséklet északnyugaton 21 és 24°C, máshol 26 és 31°C között alakul.

Kaposváron reggel 8 órakor 20 fokot mutatott a hőmérő a Kaposvári Egyetem méresei szerint. A Balaton vize a péntek hajnali mérések szerint 26 fokos Siófoknál, a viharjelző rendszer is alapon van.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, északnyugaton 27°C, délkeleten 33°C körüli maximumokkal, majd késő délután egy északnyugat felől érkező hidegfront hatására záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél megélénkül, időnként megerősödik.

Vasárnap napközben kellemes hőmérsékletekre és több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd este egy újabb hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, valamint megerősödik az északnyugati szél.

Hétfőn a több órás napsütés mellett helyenként futó zápor kialakulhat, az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz, 21-26°C várható. A folytatásban átlagos alatti hőmérsékletekre és szeles időre számíthatunk.

Címkék: citromsárga riasztás, Somogy, eső, vihar, egészségügyi anyagok, időjárás