Kedden a délelőtti napsütést követően az egyre magasabbra törő gomolyfelhőkből északon többfelé, máshol elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Ismét lehetnek heves zivatarok. Az ÉNy-i szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Lassan tovább mérséklődik a meleg, az ország északi felén már 30 fok alatt maradhat a csúcs. Délen még tartani fogja magát a meleg, 33-34 fok körüli maximumra számítunk, északon több csapadékra számítunk. Kaposváron reggel 8 órakor 23,6 fokot mérhettünk. Csökkent az UV-B sugárzás mértéke, azonban még így is elérheti a nagyon erős 7,8-as szintet is.
A Balaton vize a hétfő délutáni mérések szerint 29°C-os.

Kaposváron délben 29,9 fokot mutattak a hőmérők.

idő nyár eső

Szerdán a keddihez hasonló időre készülhetünk, több helyen fordulhat elő zápor-zivatar, a délutáni hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Északnyugaton az esti órákban már érkezik a front eleje.

A lehűlést a csütörtök reggel érkező hidegfront hozza majd meg, nyomában megerősödik a szél és a mostani hőségnél kb. 5-6 fokkal lesz hidegebb. A front a nap első felében átvonul, délutánra felszakadozik a felhőzet, kellemes, szellős, hőségmentes nyári nap vár majd ránk.

Ide kattinva elolvashat 5 jó tanácsot, melyet érdemes megfogadnia, ha autóval indul útnak!

Címkék: hőség, Somogy, zivatar, egészségügyi anyagok, időjárás, Kaposvár