A kórház azonban ezt az összeget csak az ellátás veszélyeztetésével tudná kifizetni.

30 fokban várták a szülők és a picik a siófoki kórház gyermekosztályán, hogy hazamehessenek.
- Úgy néz ki, hogy csütörtökig maradunk és azon kívül, hogy néha kinyitjuk az ajtót, vagy becsukom az ablakot, hogy ne jöjjön be kintről a nagy hőség, mást nem tudunk tenni - mondja Bánki Andrea, Balatonakarattyáról.
Ez a házaspár aggódva figyeli néhány hónapos kisbabáját, aki a melegtől csapzottan fekszik a csecsemőosztályon.
Míg a halak a vízben úsznak a betegek és a látogatók az izzadságban.  
A belgyógyászaton is tárva-nyitva vannak az ajtók, ablakok. De az sem segít ha a redőnyt lehúzzák. Vannak akik a folyósón vészelik át a nappali hőséget.
- Vizes kendővel nyomogatom az arcom, itt a kedves szomszéd ágyak most kihívtak ide, hogy egy kicsit jobb a levegő, aztán azértvagyok itt kint, de törülközővel nyomogatom mindíg az arcomat - Szulok Károlyné, Balatonföldvárról.
A szolgáltató egyik napról a másikra duplájára emelte a hűtés árát, 6-700 ezer forintot kérnek egy napra.
A siófoki Termofok Kft. ügyvezetője, Boti József  azt mondja: nagy mértékben megnőtt a beszerzendő gáznak az ára, és a villamosenergia felvásárlási ára csökkent, ezért részükről a gázmotor működtetése nem gazdaságos. Ha a gázmotor működtetésével menne a hidegenergia szolgáltatás, akkor a korábbi árnak megfelelően tudnák ezt biztosítani, és az a kórház számára is elfogadható lenne.
Ezt az összeget azonban a kórház nem tudja kifizetni, ezért kénytelenek voltak előszedni a ventillátorokat, és beindítani a régi klímarendszert. A fontosabb részlegekben így tudnak hűteni, de a kórtermekben így is forróság van, így a friss sebek nem tudnak gyógyulni. Ezért bizonyos műtéteket el kellett halasztani.
- Olyan beavatkozások elmaradnak, amelyek elmaradhatnak, tehát át tudjuk ütemezni ezeket a beavatkozásokat, nyílván a sűrgős esetek azokat nem, azokat ellátjuk ilyen körülmények között is -
teszi hozzá a Siófoki Kórház főigazgatója, Varga Ferenc. Hogy pontosan meddig kell még a betegeknek izzadniuk, és mikor tarthatják meg az elhalasztott műtéteket, arra egyelőre senki nem tud válaszolni.

Címkék: maradnak el, műtétek, egészségügyi, kórház, egészségügyi anyagok