Idén nyáron is elindítja Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát a Magyar Vöröskereszt. 13 Balaton-parti település 21 strandján segítenek a vöröskeresztes elsősegélynyújtók.

Péntektől 320 önkéntes teljesít a nyár végig szolgálatot a Balatonon. Segítenek, ha darázscsípés, rándulás, horzsolás, vagy kagylóvágás éri a strandolókat.

A Magyar Vöröskereszt idén hatodik alkalommal indítja el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát 13 Balaton-parti település 21 strandján, június 29. és augusztus 20. között.

A szolgálatban részvevő 320 vöröskeresztes elsősegélynyújtó fiatal minden nap, délelőtt 10 és este 6 óra között látja el vízben és vízparton szerzett sérüléseket. Idén is lesz defibrillátor az elsősegélynyújtó fiataloknál, ezekből Physio Control és az EMD jóvoltából a Magyar Vöröskereszt, a többit a helyi önkormányzatok biztosítják a szolgálathoz.

elsősegély vöröskereszt Balaton 1

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat fiataljai 2007 óta 16 ezer sérülést láttak el. A szolgálat indulása óta kétszer történt közvetlen életmentő beavatkozás.

A vöröskeresztes QR-kódhasználatával valóban egy karnyújtásnyira van a segítség. Az okostelefonokra letölthető MasterCard Mobile mobilfizetési alkalmazás segítségével ugyanis minden eddiginél egyszerűbbé válik az adományozás. Az adakozónak mindössze a Vöröskereszt honlapján, Facebook oldalán, egyéb kommunikációs anyagain és hirdetésein található QR-kódot kell lefotóznia okostelefonjával, melyet a MasterCard Mobile fizetési alkalmazás értelmez, majd a felhasználó megadja az adományozni kívánt összeget és jóváhagyja a fizetést.

csónak Vöröskereszt Balaton


A MÁV-START Zrt. kiemelt feladatának tekinti a folyamatos együttműködést a társadalmi szervezetekkel, így az eddigi évekhez hasonlóan az idei évben is támogatja a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat tevékenységét. A vasúttársaság az önkéntes tagok utazásához, a saját hatáskörben megadható legnagyobb, 90 százalékos üzletpolitikai kedvezményét biztosítja mind az oda és hazautazáshoz, mind pedig a Balaton körüli utazásokhoz. A kedvezményes menetjegyekkel 2012. június 27-től augusztus 24-ig, meghatározott napokon fog a vonatokon utazni a közel 320 önkéntes diák - tájékoztat a Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda.

Nézze meg videónkat!

 

Címkék: Magyar Vöröskereszt, elsősegély, önkéntesek, strand, Balaton, egészségügyi anyagok