100 000 lakos közül 266 fordult influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz. A kistérségi intézetek területi morbiditási értékei változatosan alakultak, a járványküszöböt 2 intézet  területén haladja meg. A legmagasabb morbiditási értéket továbbra is a Kaposvári, Kadarkúti Intézet területén regisztrálták, itt az előző héthez képest 13 %-kal emelkedett a megbetegedések száma, így a járvány intenzitása ezen a területen elérte a közepes mértéket.  

A múlt héten is a 0-14 éves korosztály volt a legérintettebb, a korcsoportos morbiditás a 3-5 éves korosztályban volt a legmagasabb, de az iskolások körében is magas volt a jelentett megbetegedések száma.

2012. 11. hetében a tabi Római Katolikus Óvodából jelentettek 29 influenzaszerű megbetegedést, amely lázzal, végtagfájdalommal, köhögéssel járt. Egy gyermektől felsőlégúti mintát is vettek kórokozó kimutatása céljából.
A 11. héten influenza vírust nem mutatattak ki megyénk területén.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy Somogy megyében - kistérségenként eltérő mértékben - közepes intenzitású influenzajárvány zajlik.

A Marcali Városi Kórházban a látogatási tilalmat - a gyermekosztály kivételével - 03.21-én megszüntetik. A Kaposi Mór Oktató Kórházban az egész intézményre kiterjedő látogatási tilalom továbbra is fennáll.

Címkék: influenza, járvány, beteg, oltás, Somogy, egészségügyi anyagok