15.50

Az OMSZ megszűntette a Somogyra kiadott riasztást. Kaposváron továbbra is havazik, de az erős széllökések enyhültek.

15.15

A balatoni térséget hózivatar sújtja, mely úgy néz ki, Kaposvárt is elérete. Az OMSZ ennek ellenére már csak Somogy nyugati részén tartja fenn az elsőfokú riasztást, a viharos széllökések miatt. Szerda késő estétől a szél északnyugatira fordul és a Dunántúlon, illetve a középső megyékben viharossá fokozódik, sebessége az óránkénti 65-100 kilométerest is elérheti, míg a Bakony és Balaton térségében az óránkénti 100 kilométeresnél erősebb széllökés sem zárható ki.

11.30

Elsőfokú riasztást rendelt el az Országos Meteorológiai szolgálat teljes Somogyra, mivel estig erős hófúvások várhatóak. Szerda estig, késő estig váltakozó intenzitású havazás várható, amit főként a Dunántúl nyugati felében helyenként havas eső, eső válthat fel.

Előfordulhat kisebb hószállingózás a megyében. A hó mellett havas eső, eső is hullhat. Főleg a dunántúlon és a főváros térségében 90-110km/h-s lökéseket is mérhetünk majd, így komoly károkra is fel kell készülnünk. Az erős, olykor viharos szél hófúvásokat okozhat, a maximumok -5 és +4°C között alakulnak.

Kaposváron jelenleg -1 fokot mérhetünk, változóan felhős-napos időre van kilátás. Délutánra fagypont köré melegszik a levegő.

Óvatosan vezessünk, hiszen erős oldalszélre, és havas útszakaszokra számíthatunk!

Ide kattintva megnézheti a részletes időjárás-előrejelzést!

Címkék: viharos szél, dunántúl, előrejelzés, Kaposvár, egészségügyi anyagok, időjárás