Infúziós kezelést kap Beatrix, annyira legyengült. Ő is a hasmenéses betegség áldozata. A tünetek a hét elején jelentkeztek először. Mostanra rosszabbul lett. Így kötött ki a kórházban. "Kedd óta volt végül is hasmenésem. Fájt a hasam, görcsölt és azóta folyamatosan van" mesélte a KaposPontnak Kántás Beatrix.

A kis Dorinának hasmenése, magas láza és náthás tünetei vannak. Őt is a hét elején érte el a megbetegedés. "Kedden délután jöttünk be az ügyeletre és itt kellet maradnunk sajnos" - mondta az édesanyja, Horváth Zsanett.

Az osztályvezető főorvos azt mondja: többen betegednek meg mostanában, de ez még nem járvány. Ettől függetlenül a hasmenéses betegségnek súlyos következményei is lehetnek: "A veszélyei ennek a megbetegedésnek különösen a kisgyerekeket és az időseket érinti, ez pedig a kiszáradás, ezért is utalják be zömmel az osztályunkra ezeket a betegeket, hogy infúziós kezelést kaphassanak" - figyelmeztetett a Kaposi Mór Oktatókórház Infektológiai Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Papp Erzsébet.

A főorvos szerint egyébként most inkább az influenza járványnak lenne itt az ideje, de a népegészségügyi szerv információi szerint az utóbbi héten csak kis mértékben nőtt az influenzával fertőzöttek száma Somogyban.

Az infektológus azt ajánlja, hogy mindig mossunk alaposan kezet és fogyasszunk minél több vitamint, hogy elkerüljük a fertőzéseket és a vírusokat.

Címkék: kalici, hamenés, vírus, beteg, kórház, egészségügyi anyagok