A hajnali órákban Kisbárapátin mérték a leghidegebb hőmérsékletet Somogyban, a hőmérő higanyszála -15,4 fokot mutatott. Kaposváron sem volt sokkal melegebb a helyzet, -14,5 fokig hűlt estére a levegő. Csütörtök éjszaka egyébként az egész megyére a -15 fokos hőmérséklet volt a jellemző - tudtuk meg a siófoki Meteorológiai Obszervatóriumtól.

Pénteken Somogyban felhős időre számíthatunk, és újabb hószállingózás sem kizárható. Nappal -5 és -10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Továbbra is közlekedjünk óvatosan, hiszen a mellékutak többfelé vastagon havasak, latyakosak és a kemény mínuszok miatt sok helyen fagyás is előfordulhat.

A hétvégén újabb havazás várható, némi napsütés mellett. Dél-Nyugaton akár 5-15 centiméter friss hó is hullhat a hétvége folyamán. A közlekedést az erős szél nyomán kialakuló hófúvások nehezíthetik tovább.

Az előrejelzések szerint keddig biztosan marad a zord téli idő, de az átlaghőmérséklet továbbra is hűvösebb lesz az ilyenkor szokásosnál. A hét további részében pedig újabb havazásra van kilátás, viharos szél kíséretében.

Címkék: Fagy, hőmérséklet, hideg, , somogy, egészségügyi anyagok