Csütörtökön eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, és főleg délután elszórtan hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. Reggel farkasordító hidegre, -26 és -10 fok közötti értékekre számíthatunk. Nappal sem lesz melegünk, -7 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Mérsékelt marad a szél. Továbbra is óvatosan közlekedjünk, a mellékutak többfelé vastagon havasak, latyakosak.

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka is sokfelé várható erős lehülés, bár a számottevő felhőzet és a kissé szelesebb idő miatt valószínűleg kisebb területen lesz -15 fok alatt a minimum. Az esetlegesen tartósan kiderülő, vastag hóval borított tájakon lehet -20 foknál hidegebb.

Pénteken, szombaton és vasárnap is borongós idő várható, északon kevesebb, délen több felhővel. A D-i, Dny-i tájakon szórványosan, máshol elszórtan valószínű havazás, hószállingózás. DNy-on a hétvégén akár 5-10 cm-es friss hó is hullhat.

A jövő hét elején átmenetileg derűsebb, majd ismét felhősebb idő jöhet - havazással, hószállingózással. A folytatás pedig lassú, fokozatos enyhülést ígér.

Időjárás előrejelzés: www.koponyeg.hu

Címkék: extrém hideg, elsőfokú riasztás, tél, fagy, Somogy, egészségügyi anyagok