Somogy megyében az influenza járványügyi helyzete a tavalyi szezon hasonló időszakában észleltektől eltér, a morbiditás annál jelentősen alacsonyabb. A jelenlegi szezon előző hetében tapasztaltaktól viszont jelentősen nem tér el. 100 000 lakos közül 63 jelentkezett háziorvosánál influenzaszerű megbetegedéssel. Közösségi halmozódást nem jegyeztek.
Influenza vírust megyénk területén nem mutattak ki, két felsőlégúti minta negatív eredményű lett.

Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi kistérségi intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt, az előző héthez képest a megbetegedések száma kissé emelkedett. Az 5. héten is a Kaposvári, Kadarkúti Kistérségi Intézet területén volt a legmagasabb a morbiditás, az előző héthez képest növekedett.

Az influenzaszerű  megbetegedések előfordulása a fiatal felnőtt korosztályok felé tolódott el, a  0 -14  éves korosztály aránya  kicsit csökkent az előző heti adatokhoz képest, 21%-ról 15 %-ra. A korcsoportos morbiditás ezen a héten is a 15-24 éves korosztályban volt a legmagasabb - tudta meg a Kapospont a megyei kormányhivatal népegészségügyi szervétől.  

Címkék: nincs, megbetegedés, influenza, Somogy, járvány, egészségügyi anyagok