Somogy megyében az influenza járványügyi helyzete a tavalyi szezon hasonló időszakában észleltektől eltér, a morbiditás jelentősen alacsonyabb. A jelenlegi szezon előző hetében tapasztaltaktól viszont jelentősen nem tér el. 45 megbetegedés jutott 100 000 lakosra. Közösségi halmozódást nem regisztráltunk. Influenza vírust megyénk területén nem mutattak ki, két felsőlégúti minta vizsgálata folyamatban van.

Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi kistérségi intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt, az elõzõ héthez képest alig változott. A 4. héten is a Kaposvári, Kadarkúti Kistérségi Intézet területén volt a legmagasabb a morbiditás, de az elõzõ héthez képest csökkent.
Az influenzaszerű  megbetegedések előfordulása a fiatal felnőtt korosztályok felé tolódott el, a  0 -14  éves korosztály aránya  kicsit csökkent az előző heti adatokhoz képest, 30%-ról 21%-ra, a 15-34 évesek aránya viszont nőtt.

Somogyban nincs influenza járvány - közölte a Kaposponttal a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.  




Címkék: megbetegedések, járványügy, egészségügyi anyagok, orvos, influenza, hírek, helyi