Kaposváron 6855 távfűtött lakás van. Ha bárhol hibát észlelnek, vagy hidegek a radiátorok, a Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. 82/413 – 775-ös telefonszámán kell jelezni a problémát, melyet soron kívül orvosolnak a karbantartók.

A családi házas, zártkertes részeken még jobban oda kell figyelnünk egymásra – mondta Szita Károly. - Arra kérek minden kaposvárit: ha azt látja, hogy nem füstöl a szomszéd kéménye, kérem kopogjon át, nézze meg nincs-e gond, nem fogyott-e el a tüzelő. Ha ez a probléma, keressék meg a Családsegítő Központot, vagy a szociális irodát, minden bajbajutottnak segítünk. Kaposváron senki sem fagyhat meg az otthonában – hangsúlyozta a polgármester és emlékeztetett rá: a közgyűlés a múlt héten döntött arról, hogy a város több mint félmillió forintot biztosít szociális célú tűzifa megvásárlásához és szállításához. Kaposvár korábban rendkívüli szociális segély formájában nyújtott segítséget a családok számára. 2011 decemberéig 175 család kapott 10.000 – 30.000 Ft összegű támogatást erre a célra.

A fedél nélküliek ellátását a Magyar Vöröskereszt végzi. Az ő működtetésükben levő Gondozási Központban a nappali melegedőn kívül – ahol több mint 100 főt tudnak fogadni - 60 embernek tudnak szállás biztosítani. Az éjjeli menedékhely 14 órán át tart nyitva. Az orvosi ellátás és a fürdési lehetőség is biztosított. A gondozási központ munkatársai a nagy hidegre való tekintettel naponta kétszer járják a várost. Délután teát és két étkezésre elég élelmet is osztanak a fedél nélkül élőknek. A város külterületein, tanyákon meghúzódó hajléktalanoknak pedig szerdánként egy heti hideg élelmiszercsomagot visznek a szolgálat munkatársai.

Szita Károly végül arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a hétvégén a Deseda befagyott, a jég csupán néhány centiméteres, így arra rámenni még életveszélyes. Ha megfelelő vastagságúra hízik a jég és sportolásra, korcsolyázásra alkalmas lesz, arról értesíteni fogják a kaposváriakat.




Címkék: fagyhat meg, nem, Szita, Deseda, egészségügyi anyagok, Kaposvár