Az elmúlt napokban jellemző tavaszias enyhe időjárás nem tér vissza belátható időn belül. Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azt mondta az MTI-nek, hogy a következő napokban igazi téli idő várható. Az ország északkeleti és délnyugati határvidékeit leszámítva sok helyen viharossá fokozódhat a szél.

Szombaton a minimumhőmérséklet mínusz 2 és mínusz 6 Celsius-fok között, míg a maximum plusz 2 és mínusz 3 fok között alakul. Vasárnap a leghidegebb helyeken mínusz 1 és mínusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, nappalra is csak legfeljebb mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik az idő - tette hozzá.

Gaál Áron azt mondta: a hétvégén bárhol előfordulhat hózápor. Kis területen, akár két-három centis hó is eshet. Jövő hétfőn a szél mérséklődik, inkább napsütéses időre lehet számítani, kevesebb csapadék valószínű, de keddtől erősen felhős lesz az idő. A jelenlegi előrejelzések szerint kedden és szerdán több helyen lehet számítani havazásra, de csütörtöktől már inkább havas eső, illetve eső valószínű.

Citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl északi részére és Közép-Magyarországra, ahol az északnyugati szél többfelé gyakran viharossá fokozódik. Ezen a területen szombat estig a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/h-t. Péntek délután az elszórt záporok, hózáporok mellett néhol zivatar is kialakulhat, akár 80 km/h-t elérő szélrohammal.

Forrás: Hír24/met.hu

Nézzék meg hogy alakul Kaposvár és környékének időjárása a következő napokban!

Címkék: citromsárga, OMSZ, , helyi, egészségügyi anyagok