Kaposváron van olyan orvosi rendelő, ahol már elfogyott a vakcina. 7 nap alatt 200 adagot adtak be. Somogyban összesen a térítésmentes influenza elleni oltóanyag több mint 80 százalékát felhasználták már. Az utóbbi hetekben azonban egyre többen mentek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.


Horváth Mária kaposvári háziorvos azt mondja: előző héten és a két ünnep közti héten valamivel többen jöttek, de az, hogy egy kétezres körzetben heti öt helyett 7-8 beteg van, az még nem influenza.


Nem úgy, mint Hollandiában, Norvégiában és Spanyolországban, ahol helyi járványok vannak.
Somogyban egyelőre nincs járvány. A megyei járványügyi tiszti főorvos azt mondja: a tavalyi év ezen időszakához képest eddig kevesebb az influenza megbetegedés.


A Megyei Népegészségügyi Szerv járványügyi tiszti főorvosa szerint 100 ezer lakosra 20 és 50 között megbetegedés jutott, a legtöbbet a kaposvári kistérség intézetétől jelentették.


A legfrisebb adatok szerint a kistérségekben az emberek 11 százaléka oltatta be magát. A 65 éven felüliek átoltottsága a megyében csaknem 35 százalék.


Az influenza leginkább a várandós nőket, a gyerekeket és az időseket veszélyezteti. A tisztiorvosi szolgálatnál ezért azt ajánlják, hogy ők mindenképpen oltassák be magukat.




Címkék: kistérség, friss, helyi hír, oltás, Somogy, egészségügyi anyagok