A megyében 100 000 lakosból 20 fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez az érték a tavalyi szezon hasonló időszakától alig tér el. Influenza vírust megyénk területén nem mutattak ki. Közösségi megbetegedést sem jeleztek az orvosok.

A jelentett megbetegedések száma kissé nőtt az előző héthez képest, legnagyobb mértékben a Kaposvári, Kadarkúti Kistérségi Intézet területén. A morbiditási értékek kistérségi és megyei szinten is jóval a járvány küszöb alatt maradtak.  

Megbetegedések jellemzően a középkorú felnőttek között fordultak elő, arányuk nőtt az előző héthez képest. A korcsoportos morbiditás is ebben a korosztályban volt a legmagasabb.

A betegforgalomban történt további csökkenés egy része abból adódhat, hogy az oktatási intézményekben téli szünet volt, sokan szabadságukat töltötték így az enyhébb megbetegedésekkel nem keresték fel a háziorvosokat. A morbiditás növekedése pedig - bár %-os arányában nagynak tűnik - a kis számok miatt elhanyagolhatónak mondható.

Somogyban influenzajárvány nincs, és igazolt influenza megbetegedés sem fordult elő - közölte a Kaposponttal a megyei kormányhivatal.

Címkék: morbiditás, kistérségi, intézet, influenza, Somogy, egészségügyi anyagok