A 2011/2012-es influenza szezonra átvett 43.000 adag Fluval AB trivalens, térítésmentes oltóanyagból az első elszámolási időszakban – 2011. október 20.- december 09. között – 35.210 adag oltóanyagot használták fel a 3 éven  felüli, kockázati csoportba tartozók között. Duplájára emelkedett az oltóanyag felhasználás a várandós nők és a gyermekvállalást tervező nők körében az előző 2010/2011-es influenza szezon azonos elszámolási időszakához képest, valamint jelentősen emelkedett, mintegy 60 %-kal az egészségügyi dolgozók oltottsága is.

A 3 év alatti, kockázati csoportba tartozók részére adag Vaxigrip Junior térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre. Ebbõl az első elszámolási időszakban összesen adagot használtak fel.  Az előző szezon ugyanezen időszakához képest duplájára emelkedett az oltóanyag felhasználás.

A Fluval AB trivalens térítésmentes oltóanyagból még rendelkezésre áll 6567 adag. Az oltóanyagot a Kistérségi Intézetek átcsoportosították azon egészségügyi szolgáltatókhoz, ahol a kiadott oltóanyagot 100%-ban felhasználták.

A háziorvosoknál továbbra is rendelkezésre áll a térítésmentes influenza elleni oltóanyag  -tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

Címkék: Fluval, térítésmentes, oltóanyag, oltás, Somogy, egészségügyi anyagok