Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak északon és keleten elszórtan, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső. Eleinte a délkeleti szél élénkül meg, majd késő estétől viharossá fokozódik az északnyugati szél.

A csúcshőmérséklet Kaposváron és környékén  10 fok körül alakulhat. Melegfronti hatással számolhatunk. Estétől romlanak a közlekedés feltételei, vizes útszakaszokra készülhetünk.

Kedden fokozatosan csökken a felhőzet és legalább néhány órára kisüt a nap. Főleg északkeleten még előfordulhat csapadék. Marad az enyheség. Szerdán gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső. A hőmérsékletben nem várható változás. A délies szél erős lesz.

Csütörtökön sokfelé valószínű eső, viharossá fokozódó szél kíséretében. Péntekre átmenetileg csökken, majd szombaton - egy újabb front hatására - megnövekszik a felhőzet és ismét eshet.

A folytatásban - és karácsonykor is - nagy eséllyel nyugodt, hideg, többfelé párás, ködös idő lehet, itt-ott hószállingózással.

Kaposvár és környékének időjárásáról további részleteket a köpönyeg.hu-n talál.


Címkék: esős, szokatlan, marad, idő, enyhe, meleg, egészségügyi anyagok