Somogyban az influenza járványügyi helyzete a tavalyi szezon hasonló időszakában tapasztaltaktól alig tér el. 45 megbetegedés jutott 100 000 lakosra. Közösségi halmozódás nem volt. Influenza
vírust megyénk területén nem mutattak ki.

Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi kistérségi intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt. A 46. heti adatokhoz hasonlóan az elmúlt héten is a Kaposvári, Kadarkúti Kistérségi Intézet területéről jelentették a legtőbb beteget, itt volt a legmagasabb a morbiditás is, de nem érte el a járványos mértéket.

influenza


A megbetegedések jellemzően a fiatal és középkorú felnőttek között fordultak elő, de nőtt a 0-14 évesek aránya. Legtöbb megbetegedést a 15-34 éves korosztályba tartozók közül jelentették.

A fentiek alapján elmondható, hogy Somogyban influenza járvány nincs.

A térítésmentes influenza elleni oltóanyag minden kistérségi intézetünk területére megérkezett (Kaposvári- Kadarkúti: 13 600 db, Marcali-Fonyódi-Lengyeltóti: 9200 db, Nagyatádi-Barcsi-Csurgói:
10 000 db, Siófoki-Balatonföldvári-Tabi 8200 db) a háziorvosok nagy részéhez is eljutott már, a védőoltások beadása megkezdődött - tudta meg a Kapospont a megyei kormányhivataltól.

Címkék: influenza, orvos, rendelő, szezon, beteg, vakcina, egészségügyi anyagok