Somogyban az influenza járványügyi helyzete a tavalyi szezon hasonló időszakában tapasztaltaktól alig tér el. 28 megbetegedés jutott 100 000 lakosra. Közösségi halmozódást nem jelentettek az influenzafigyelő szolgálatokra. Influenza vírust Somogyban nem mutattak ki.

Az influenza morbiditás megyei szinten és valamennyi kistérségi intézet ellátási területén a járványküszöb alatt maradt. A 44. héten is a Kaposvári, Kadarkúti Kistérségi Intézet területén volt a legmagasabb a jelentett megbetegedések száma, de jóval kevesebb volt az előző (43.heti) értéknél.

A megbetegedések jellemzően a fiatal és középkorú felnőttek között fordultak elő, arányuk ismét nőtt a 43. heti adatokhoz képest.  A korcsoportos morbiditás a 25-34 éves korosztályban volt a legmagasabb.

Somogyban továbbra sincs influenza járvány.

A jelentett megbetegedések számában történt nagymértékű visszaesés oka lehetett, hogy a hét 4 munkanapból állt és az ünnepi, munkaszüneti napokon a háziorvosi ügyelet látta el a tüneteseket, valamint iskolai szünet is volt a héten, így a beteg gyermekeknek nem volt szükségük orvosi igazolásra, otthon gyógyultak.

A térítésmentes influenza elleni oltóanyag minden megyei kistérségi intézet területére megérkezett (Kaposvári- Kadarkúti: 13 600 db, Marcali-Fonyódi-Lengyeltóti: 9200 db, Nagyatádi-Barcsi-Csurgói: 10 000 db, Siófoki-Balatonföldvári-Tabi 8200 db) a háziorvosokhoz eljutott, a védőoltások beadása megkezdődött - tájékoztatta a Kapospontot a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve.

Címkék: vírus, Somogyban, influenza, beteg, járvány, egészségügyi anyagok