A nyílt nap egyik meglepetéseként a déli órákban, a kaposvári rockszínház négy művésze zenés műsort tartott a jelenlévőknek. A nyílt nap zárásaként, a klub tagjai városnéző sétát tartottak egy idegenvezető segítségével. Az “túra” keretében, az érdeklődők ellátogattak a  jubileumi Rippl-Rónai kiállításra is - tájékoztatta a KaposPontot a Kaposvári Pszoriázis Klub vezetője, Balogh István.

A klub vezető hozzátette: pénteken Budapesten jártak, ahol a klubok az egyik hazai lovagrendtől 6 millió forint értékben különböző termékeket kaptak ajándékba. Ezek enyhítik, néhány esetben pedig szinte teljesen megszüntetik a betegség tüneteit. Ebből kapott a kaposvári szervezet is. Az adományok egy részét a szombati nyílt napon osztották szét a rászorulók között.

A rendezvény olyannyira sikeres volt, hogy a jövő év májusában, Kaposváron tartják meg a 6. országos pszoriázisos betegek találkozóját - mondta Balogh István.

A pszoriázist, más néven pikkelysömörnek nevezi a köznyelv. Ez a  bőrgyógyászati betegség a bőr szarutermelő sejtjeinek a túlburjánzásával, fokozott működésével, ezáltal a bőr elszarusodásával jár. Jelenleg nem létezik végleges megoldást biztosító szer vagy eljárás pszoriázisban szenvedő betegek számára. A rendelkezésre álló terápiás módszerek sokat javítanak a betegek állapotán, esetenként akár teljes tünetmentesség is elérhető.

Címkék: pszoriázis, pikkelysömör, klub, világnap, nyílt nap, egészségügyi anyagok