A Szalai családnál valami már nem a régi. Az ultrahang még a 25.héten készült Marcaliban. Ekkor tudták meg, hogy lányuk lesz. Itt még minden rendben volt a babával. Később egy genetikai vizsgálaton kiderült: meszes a méhlepény, ami miatt kevesebb oxigénhez jutott a magzat. A családfő az orvosi leleteket is megmutatta. Azt mondja: ezeket figyelmen kívül hagyta a kezelőorvosuk. "Nem is foglalkozott vele, nem is tudta szinte az egészet, vagy nem is érdekelte, mert nem is igen találtuk meg, amikor a probléma már közbejött" - mondta Szép Tamás. A 37.héten a baba meghalt. Tamás párja végül itt, a kaposvári kórházban szülte meg a halott babát. 6 éves bátyja hiába várta haza kistestvérét. "Nagyon szeretném, hogy a hugi nagyon vigyázzon ránk fentről, mert hogy ha lesz még egy hugi, azt nem szeretném elveszíteni" - mondta Ágoston Gábor.

Nincs rend - mondja Anita - eltüntettek ugyanis mindent, ami a kislányra emlékeztetné őket. " A kórbonctani jelentésbe az volt beleírva, hogy a lepény elmeszesedett, tehát a baba - semmi fejlődési rendellenessége nem volt neki, sem szervileg, sem testileg. A lepény meszesedése okozta a baba halálát, ugyanis oxigén-hiányt kapott" - nyilatkozta Szalai Anita.
A marcali kórház még nem kapott ilyen jelentést. A kórház igazgatónője azt mondja: 28 alkalommal vizsgálták a kismamát és a dokumentációkban ma sincs olyan adat, ami azt bizonyítaná, hogy a szakorvosuk felelőtlen volt. "Az, hogy a méhlepényen vannak meszes gócok, az egy természetes folyamat. Ha Ő 19 hetes korában ezzel kapcsolatban már kóros méhlepénnyel rendelkezett volna, akkor kizárt dolognak tartom, hogy ezt a terhességet végig ki tudja hordani" - mondta dr. Antal Gabriella.

A család már ügyvédet fogadott, és pert indít a marcali kórház ellen.

Címkék: kisbaba, hiba, család, kórház, halál, egészségügyi anyagok