A fonyódi és lengyeltóti kistérséget ellátó fonyódi járóbeteg-szakellátó központot uniós támogatással fejlesztették, a beruházáshoz a helyi önkormányzat tulajdonában lévő, az intézményt üzemeltető Egészségügyi Nonprofit Kht., illetve a város 20 millió forintos önerővel járult hozzá. Megújult és bővült a szakrendelő 35 éves épülete, felújították és bővítették az intézmény orvosi műszerparkját, informatikai infrastruktúráját is.

gyógyközpont

Repa Imre hangsúlyozta, nemcsak a térség 40 ezres lakosságát, hanem nyaranta több százezer embert kell ellátnia a fonyódi egészségügyi intézménynek. A főigazgató szerint ilyen magas szintű szakellátást és folyamatos ügyeletet biztosító szakrendelőből legalább négyre lenne szükség a Balaton déli partján.

 

gyógyközpont

Metz József, a fonyódi szakrendelő igazgatója, sebész főorvosa emlékeztetett arra, hogy Fonyódon évente mintegy százezer orvos–beteg találkozót bonyolítanak le a rendelőben, a fogadott betegek 97 százalékának végleges ellátást tudnak biztosítani, helyben elvégezve minden szükséges vizsgálatot.

gyógyközpont

Címkék: szkrendelő, összefogás, lengyeltóti, Fonyód, egészségügy, egészségügyi anyagok