A kismamák véleménye szerint a 64-ből a 63-dik helyen áll a megyszékhely kórházának szülészeti osztálya. Szülőszobai, valamint gyermekágyi és újszülött ellátás, illetve felszereltség és környezeti szempontok alapján szavaztak. Az egyik anyuka arc és név nélkül mondta el véleményét: olyan mint 50 évvel ezelőtt és azóta csak romlott és az emberi hozzáállás is nagyon tragikus volt, a szülésznők nagyon rosszul bántak mindenkivel.

Természetesen van ellenpélda is. Sokan elégedettek a kaposvári szülészettel: "a gyermekem kaposvári kórházban született és én meg voltam elégedve, nem volt semmi probléma, nagyon kedvesek voltak velünk a nővérek" - mondta a Márné Tóth Kriszta.

Az épület a kora miatt tűnhet elhanyagoltnak. A kórtermek tiszták és kifestettek, nincs nyoma hulló valokaltnak és csempének. Az alagsori vizsgálókat csak az épületgépészeti megoldások csúfítják el. Igaz néhány emelettel feljebb mintha egy másik világba csöppennének a látogatók. Az itt működő Káli intézet sokat költött a megjelenésre.

nőgyógyász


A hétvégén rendezett nőorvosi konferencián a szülészeti osztály vezetője elmondta, fontos számukra a kismamák elégedettsége. A vélemények ellenére úgy látja, hogy magas színvonalú szakmai munka folyik az intézményben, a középpontban az anyuka és az újszülött van. Az osztályvezető főorvos, prof. dr. Szilágyi András elmondta: egyelőre nem tudnak olyan kórtermi körülményeket biztosítani, ami a kismamák otthonához hasonlít.

A kaposvári szülészeti osztály teljes felújítása még várat magára. Az év szülészete versenyben a megyei intézmények közül a bababarát minősítést és a legjobb helyezést a Siófoki kórház érte el.

Címkék: terhes ellátás, terhes, szülés, kaposvár, egészségügyi anyagok, somogy