A szülészeteket három kategóriában lehetett értékelni: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülött ellátás, felszereltség és környezet. A szavazást, az egyik legnagyobb baba-mama portál, a babaszoba.hu rendezte. Voksolni május 2-tól július végéig lehetett. A szavazásban csak azok a felhasználók vehettek részt, akik a babaszoba.hu oldalán létrehozott regisztrációjukat összekötötték a Facebook fiókjukkal. A szavazás hitelessége miatt volt erre szükség. Legalább 20 ismerőssel kellett rendelkezniük, illetve olyan bejegyzéssel, "like-kal" vagy feltöltött fotóval, amely 90 napnál régebbi.

anyatej

(a kép illusztráció)

A szavazás végeredményében érdekes eredmény született. A díjazottak között, a kiválóan felszerelt nagy forgalmú kórházak közül nincs egy sem. A Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a csornai Margit Kórház két díjjal is gazdagodott. Megyei szintre bontva a Somogy megyei kórházakra érkezett 4,19-es átlagérték nagyon alacsonynak számít, hiszen a résztvevő összes kórházat figyelembe véve 4,49  a megyénkénti átlag.

A megye legjobb szülészetei az összesített eredmény alapján a következők:

Siófok Város Önkormányzat Kórház - Rendelőintézet Siófok 4,64. Marcali Város Önkormányzat Kórház - Rendelőintézet Marcali 4,57. Nagyatád Város Önkormányzat Kórház - Rendelőintézet Nagyatád 4,0. Kaposi Mór Oktató Kórház Kaposvár 3,54. Az adható maximális érték 5 volt.

A hivatalos díjátadás 2011. szeptember 7-én, szerdán volt a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Az összesített verseny nyertesei:

Első helyezett, a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház. Második helyezett, a Kemenesaljai Egyesített Kórház, Celldömölk. Harmadik helyezett, a Margit Kórház, Csorna lett.

A kategóriánkénti verseny győztes szülészetei:

Szülőszobai ellátás kategória győztese, a Margit Kórház, Csorna. Gyermekágyi és újszülöttellátás kategória nyertese, a Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház- Rendelőintézet, Karcag. Felszereltség és környezet kategória győztese, a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház lett.

Címkék: nyertes, baba, szavazás, kórház, somogy, egészségügyi anyagok