Először köszönő levelet írt, majd később egy kisfilmmel is kedveskedett. A különös csak az volt a videóban, hogy a hozzátartozók felvették azt, miként érkeztek meg a vízimentők a helyszínre, majd utána feltöltötték egy közösségi portálra.

A levél az alábbi linken olvasható:
Levél

A videó a következő linkre kattintva lesz elérhető:
Video

vizimentok

Mindezeken túl már mindenki tudja, hogy egy igazi kánikulai hétvége előtt állunk, ezért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szeretné felhívni a vízpartokra igyekvők figyelmét a fokozott óvatosságra azért, hogy mindenki épségben térhessen haza.

Tegnap este három esetben riasztották a vízimentőket. Egy 24 éves vízibicikliről a tóba fejest ugró fiatal férfit kerestek Balatonmáriafürdő-alsón, már csak a holttestére bukkantak rá. Zánkán egy epilepsziás roham miatt a vízben rosszul lett kilenc éves kislányt élesztettek újra. Egy 48 éves kenesei férfit is mentettek a vízből, ő fejest ugrott a stégről a sekély vízbe. Idén már hatan fulladtak a tóba.

Néhány fürdőzési szabály a teljesség igénye nélkül.
Tanácsok:

Ne fürödj teli gyomorral! Soha ne ugorj felhevült testtel a vízbe! Hűtsd le magad előtte! Figyelj oda a víz alatti akadályokra! Soha ne ússz egyedül, társnak lehetőleg felnőttet válassz! Ne ússz, és ne bukj a víz alá ugrálásra kijelölt területen! Figyeld a strand területét jelző bójákat! Ne fürödj alkoholos állapotban! Ha nem tudsz úszni, ne használj gumimatracot!Ismeretlen helyen soha ne ugorj a vízbe! Ha nem tudsz úszni mély vízben, ne használj felfújható fürdőeszközt. Ha az örvény lehúz, ne kapálózz, a lélegzetet visszatartva várd meg, míg ereje érezhetően csökken és ússz a felszínre! Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt kíséretében fürödhet szabadvizekben. Az úszni nem tudó gyermekeknek mindenféleképp, de a jól úszóknak is célszerű a mentőmellény vagy mentő-gallér használata.

vízimentők

Tilos fürdeni:
Hajóútban, a hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében! Vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében! Kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt zárt vízisí és vízi robogó (jet-ski) pályák, valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomások területén! Egészségre ártalmas vizekben! A kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabad vizekben! Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízterület megvilágított, és legfeljebb a mélyvíz határáig! Ahol azt tiltó tábla jelzi!

Forrás: Vízimentők

Címkék: hölgy, mentők, úszó, hajó, víz, egészségügyi anyagok