Nagyon meleg lesz ma is napközben, és éjszaka sem várható lehülés, fülledt marad az idő, ami szervezetünket nagyon megterheli. Az idős emberek, a szív- és keringési rendszerben szenvedők inkább maradjanak bent a hűvös szobában és pihenjenek. Ám azok sem lehetnek nyugodtak, akik egészségesen élnek, hiszen őket is megterheli ez a forróság.

Balatonátúszás-3

Kánikula idejében fogyasszunk legalább 2,5-3 liter folyadékot, lehetőleg szénsavmentes, csapvizet vagy természetes gyümölcsleveket. Az evésre is jó odafigyelni, ezért együnk zöldséget, salátát, könnyed ételeket, a zsíros ételt pedig kerüljük el. Lehetőség szerint napközben kellemes langyos vízzel frissítsük fel magunkat.

Az utcára merészkedőknek ilyenkor érdemes szalmakalappal védekezni a napsugárzás ellen, ezzel a napszúrást elkerülhetjük. A szabadban viseljünk világos színű, lenge öltözetet. Az UV sugárzás kora délután magas lesz, lehetőleg kerüljük a napozást és használjunk magas faktor tartalmú naptejet. Aki pedig a Desedán vagy a Balatonon tartózkodik, ne feledje el, hogy felhevült testtel veszélyes beleugrani a vízbe!

Forrás: HVG

Címkék: szív, folyadék, liter, víz, kánikula, egészségügyi anyagok