A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének ez már a harmadik szociális intézménye. A ház megvásárlása és teljes felújítása több mint 30 millió forintos beruházást jelentett a megyei szervezetnek, ennek egy részét uniós forrásokból tudták finanszírozni.

Tab

A teljesen akadálymentes létesítményben 24 főt tudnak ellátni. A használatbavételi engedélyekre várnak.

Tab

A fogyatékkal élők foglalkoztatását is szeretné biztosítani a Vöröskereszt. Képzéseket is indítanak majd, ahol munkaerőképzési, mentálhigiénés tréningen vehetnek részt az érdeklődők. A készségfejlesztő csoportos foglalkozásokon a résztvevők olyan felnőtt oktatási módszerekkel találkoznak (csoportmunka, tanulási célok kialakítása), hogy újra legyen kedvük tanulni. Elemzik a szorongásokat és problémákat, bemutatják és gyakorolják azok kezelésének lehetőségeit, s kialakítják a konfliktusmegoldó- és kommunikációs készségeket. Egyéni-, szakmai célkitűzést dolgoznak ki, magatartási és szemléleti változásokat próbálnak ki, maguk fedezik fel rejtett képességeiket kreatív tevékenység közben, szembesítik az egyéni szakmaválasztási igényeket az egyes szakmákhoz szükséges feltételekkel és új szakmákról kapnak tájékoztatást. Kipróbálják kifejező és meggyőző készségüket (pl. szerepjáték), és az elhelyezkedés esélyeinek javítása érdekében egyéni kommunikációs formát alakítanak ki.
OKJ-s takarítói és házgondozói képzésre is jelentkezhetnek. Eközben megélhetési támogatással segítik a résztvevőket. A 45 millió forintos porgram uniós és hazai támogatásból valósul meg -tudta meg a Kapospont a Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatójától, Dr. Sótonyi Tibornétól.

Címkék: fogytékkal élők, képzések, OKJ-s, Tab, képzés, egészségügyi anyagok