A Gyakorló óvoda két munkatársa már egy hónapja jár mesélni a beteg kicsiknek. Gyereknap alkalmából pedig most gyűjtést is szerveztek. Sok-sok játékot vittek ma magukkal. A dajka pedig ezúttal bohócként aratott nagy sikert.

Nagyon adakozó kedvűek voltak a szülők. Plüssállatok, kirakók, építőkockák, logikai játékok. Ezeket mind a gyakorlós ovisok hozták, hogy örömet szerezzenek azoknak a gyerekeknek, akik most kórházban vannak.

adomany

- A gyermeknapunk során játékgyűjtést rendeztünk a gyerekek között, az általuk már megunt, de jó állapotú játékokat ajánlhatták fel - mondja Schweigert Andrea, óvónő.

És most indulnak is a kórház gyermekosztályára az ajándékokkal. Andi néni és Ági néni rendszeresen jár a beteg gyerekekhez mesét olvasni és kicsit felvidítani őket. Ági néninek bohócként mindig nagy sikere van.

- Nagyon örülnek nekünk, nagyon nagy öröm számunkra, hogy örömet szerezhetünk nekik, ha anyagilag nem támogathatjuk az inézményt és a gyerekek gyógyulását, akkor egy kis vidámsággal megpróbáljuk ezt - tette hozzá Szabó Ágnes dajka.

A nevetés sokszor csodákra képes.

- Mindenképp a mosoly, a nevetés önmagában is gyógyít és a pozitív élmények mellett sokkal jobban gyógyul mindenfajta betegség, a depresszió súlyosbít minden betegséget, ezt csökkenti a nevetés meg a mosoly - magyarázza Dr. Laki István, a gyerekosztály főorvosa.

A gyerekeknek mesélt is Andi néni. A kis betegek nagyon örültek az ajándékoknak is, ezeket szorongatva talán a szuri se fáj majd annyira.

Címkék: óvónők, gyógyulás, gyerekosztály, bohóc, ajándék, adomány, egészség, egészségügyi anyagok