Szerintük gondatlanság történt. Sem enni, sem inni nem szabadott volna neki a műtét után, mégis a beteg közelében hagyták a folyadékot.

Csaba épp a szőlőben dolgozott, amikor rosszul lett. Vért hányt, ezért szállították a siófoki kórházba. Stabilizálták állapotát és a nyelőcső visszér szakadását kezelték, mert elpattant benne egy ér. Az orvosok azt mondták: ha túléli ezt a napot, felépülhet.

- Többször is nagy mennyiségben vért hányt még az ellátása alatt is - tájékoztatott dr. Varga Erika, a Siófoki Kórház főorvosa. - Az endoszkópia során eszméletlen állapotban volt, a nyelőcső visszér szakadását egy speciális szondával tudtuk tamponálni.

Ám a gyomormosó folyadékot, amivel folyamatosan távolították el a vért a gyomrából, az éjjeliszekrényén hagyták. A beteg nem ehetett, nem ihatott volna semmit. Sokkos állapotban a karnyújtásra lévő flakonhoz nyúlt és belekortyolt, míg az ápolónő egy másik beteggel foglalkozott.

- A foganatosított óvintézkedések ellenére bizonytalan mennyiségű gyomormosó folyadékot ivott, amely súlyos, életveszélyes szövődményt okozott nála, leállt a légzése - közölte dr. Varga Erika, a Siófoki Kórház főorvosa.

A folyadék a nyelőcső kezelés miatt, a tüdejébe került a folyadék. Újraélesztették, ám nem sokkal később az intenzív osztályon meghalt. A család nem tudja feldolgozni a tragédiát.

Arra gondoltunk, hogy sikerül a férjemet életben tartani, mert ha hétfőn meghal, azt mondom, hogy ez a következménye, de helyreállították, stabilizálták az állapotát, és nem figyeltek arra, hogy mi a következménye a zavart tudatállapotának - mondta Molnárné Stander Judit.

Judit és lányai nem értik, hogy hagyhattak egy ilyen beteg közelében folyadékot. Ügyvédhez fordultak, hogy bebizonyítsák: gondatlanság történt.

Címkék: műtét, kórház, egészségügy, tragédia, Siófok, egészségügyi anyagok