Kaposváron eddig több mint 100 beültetést végeztek, főként a megyéből érkeznek meddő párok.

A kaposvári  Kaáli Intézet szülész-nőgyógyász szakorvosa Dr. Wilhelm Ferenc elmondta: a terhességi ráta minden beteget figyelembe véve 35 százalékos, ez azt jelenti, minden harmadik meddőségi panaszokkal hozzánk forduló hölgy terhesen hagyja el az intézetet. Ez jobb, mint az országos átlag - tette hozzá.

A somogyi intézet tavaly szeptemberi indulásakor vállalta, hogy az első száz beavatkozásra 90 százalékos támogatást ad, így a félmilliós program 45 ezer forintba került. A későbbiekben 90 ezer forintot kellett a beavatkozásért fizetni. Kaáli professzor ma is egy jó hírrel érkezett.

- A meddő házaspárok a régióban ingyen hozzá tudnak jutni ahhoz a kezeléshez, ami a legbiztosabb út nekik a gyermekvállaláshoz - mondta el a professzor. Az első öt beavatkozásért nem kell fizetniük a meddő pároknak. Csak az itt elvégzett vizsgálat kerül pénzbe, 50-70 ezer forintba.

A Kaáli Intzéet főigazgatója prof. Dr. Kaáli Géza azt mondta, amíg a kaposvári kórház meg nem kapja önállóan erre a szolgáltatásra az OEP finanszírozást, addig az országos keretből csoportosítottunk át annyit, hogy a kaposvári betegeket helyben el tudjuk látni. Augusztusra várják az első lombikbébit a régióból.

Címkék: kaáli, mesterséges megtermékenyítzés, lombik, baba, gyerek, egészségügyi anyagok