- Mind azt szeretnénk, ha nem lennének betegségek és minden kisgyermek fájdalom nélkül nőhetne fel. Sajnos nincs olyan varázspálcánk, amely ezt lehetővé tenné. Viszont a program segítségével most olyan eszközöket hozunk a kórháznak, amellyel az orvosok a mindennapi betegellátás során pontosabb diagnózist tudnak felállítani – mondta Horváth Magyary Nóra, a kereskedelmi bank csoport kommunikációs igazgatója, miközben átadta Dr. Ahmad Al Banna főorvosnak a különleges eszközt.

Már hét éve folytatják azt a gyakorlatot, hogy az ügyfeleik karácsonyi megajándékozására szánt összeget is kórházak, mentőállomások műszerbeszerzésére fordítják. Ez alkalommal összesen 8 millió forint értékben adtak át eszközöket három gyermek-egészségügyi intézmény számára.

A Marcali Kórház mellett a budapesti Baleseti Központ kétmillió, a Hatvani Kórház két és fél millió forint értékben kapott eszközöket.

A program nevében tavaly karácsonykor is megkérte a bank az ügyfeleinket és munkatársainkat, szavazzák meg, hogy a szakmai zsűri által javasolt intézmények közül, melyik milyen mértékben részesüljön a segítségből.

- Boldogok vagyunk, hogy idén mi is nyertünk a pályázaton. Szeretnénk megköszönni a bank ügyfeleinek, munkatársainak és Marcali polgárainak, hogy szavazataikkal elősegítették, hogy a munkánkhoz fontos eszközöket  kapjunk 3,5 millió forint értékben. Kórházunk három kistérség gyermekeit látja el. Sajnos az évek során a már meglévő eszköz- és műszerállományunk egy része elavult, nem működik megfelelően. Meghibásodott műszerekkel pedig kockázatos diagnosztizálni és gyógyítani, hiszen megbízhatatlan eredményeket adnak, ami leginkább a sürgősségi betegellátást nehezíti meg. A pályázaton elnyert eszközökkel – például betegőrző monitor, Tympanométer és a Sinus ultrahang – az osztályon dolgozó orvosok és nővérek mindennapi munkája lesz könnyebb, gyorsabb és pontosabb – tette hozzá Dr. Ahmad Al Banna, a Marcali Városi Kórház Csecsemő-és Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa.

Címkék: életmentő, Marcali, bank, kórház, támogatás, egészségügyi anyagok