Gyerekzsivalytól mentes volt pénteken a kaposfői óvoda, ugyanis szünetet rendeltek el, mert fertőtlenítették az intézményt. A megyei népegészségügyi szervhez nem érkezett bejelentés, tőlünk értesültek először a problémáról.

- Azt tudjuk egy-egy rühességi eset, hasmenéses, valószínűleg vírusos eredetű megbetegedés történt, hogy ezek egymással mennyire függenek össze munkatársaink vizsgálják. Járvány nem alakult ki - mondta el Dr. Schäffer Károly megyei tiszti főorvos.

Schäffer Károly hozzátette: csak  a laboratóriumi vizsgálat derítheti ki milyen vírus fertőzte meg a gyerkeket. Akár kalici vírus is lehet, de az influenzaszerű megbetegedésnél is gyakori a hasmenés. Gyanújuk azonban van.

2010 december óta megszaporodtak a hányásos és hasméses megbetegedések - meséli a Fertőző osztály vezetője, Papp Erzsébet. Többségük esetében a kalici vírus miatt szorulnak kezelésre, többségük óvodáskorú. Van köztük kaposfői is.

- Az osztályunkon egyetlen kaposfői óvodást kezeltünk ebben az időszakban, pontosan ezen a héten, ő már jó állapotban van, székleteredményét még nem tudjuk. A kezelésük infúziós kezelés, tüneti kezelés, ami alatt láz, és fájdalomcsillapítást értek - mondta el Papp Erzsébet osztályvezető főorvos.

A betegség egyszeri átvészelése nem jelent biztos védettséget a későbbiekre, így a család tagjai akkor is elkaphatják a fertőzést, ha már egyszer átestek rajta.

Címkék: betegség, rota, vírus, Kaposfő, óvoda, egészségügyi anyagok