Somogyban a 9. héten 192 influenzaszerű megbetegedés jutott 100 000 lakosra, az előző héthez képest 40 %-kal csökkent a megbetegedések száma, akik között összességében nőtt az idősebb korosztályok aránya. Influenzaszerű megbetegedés gyanúja miatt az elmúlt hetinél (7 fő) alig több kórházi felvétel volt (8 fő) megyénkben. A betegek egyike sem szorult intenzív ellátásra és várandós sem volt közöttük.


A 7. heti jelentés szerint az intenzíven ápolt H1N1 vírussak fertőzött kismama állapota javult, gépi lélegeztetésre már nem szorul. Az elmúlt héten beküldött felsőlégúti minták közül egy Influenza A vírus (H1N1), egy 8. héten jelentett közösségi járványból (balatonszárszói iskola) beküldött minta Influenza B vírus pozitív lett.

A siófoki kórházban is már csak egy atípusos tüdőgyulladásos beteg van lélegeztetőgépen. Az ő állapota továbbra is kritikus. A másik, H1N1 vírussal fertőzött 48 éves férfit már nem lélegeztetik. Jobban van, az intenzív osztályról a belgyógyászatra került.

Somogyban az influenza aktivitás csökkenő tendenciájú, a megbetegedések száma közelíti a járványmentes időszakban tapasztaltat, az Influenza B vírus cirkulációja viszont erősödött.


A kaposvári  Kaposi Mór Oktató Kórházban március 2- ától feloldották a korábban elrendelt látogatási tilalmat -  tájékoztatotta a Kapospontot a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

Címkék: egészségügyi anyagok