A somogyi honatya elmondta: ma az összes rosszindulatú daganatos halálozás egyharmadát a dohányzás okozza. A legnagyobb baj, hogy a 24-39 év közötti korosztályból minden második dohányzik. Heintz Tamás szerint ha ők nem hagyják abba, eltelik néhány év és az 55 év fölöttiek körében 20 százalékkal csökken a dohányosok száma. Nem azért mert nem gyújtanak rá többet, hanem mert meghalnak.

Heintz Tamás azt is bejelentette, hogy ő is abbahagyja a dohányzást. Szeretné, ha kaposvári orvos és pedagógus kollégák is csatlakoznának hozzá. Heintz Tamás azt mondja: első lépésként elmegy a tüdőgondozóba. Ahol vizsgálatot kér.


Meghirdetnék a nem dohányzó osztály versenyt is. Fiatalon ugyanis még van esély, hogy kis károsodással megúszhatják a a gyerekek a bajt.


A törvény módosítási javaslatot hétfőn délelőtt tárgyalja a parlament egészségügyi bizottsága. Este pedig már szavaznak is róla.


A vendéglátósok félnek a forgalom visszaeséstől. Az országgyűlési képviselő szerint Nyugat-Európában, ahol ezt a törvényt már korábban bevezették, megnőtt a vendéglátóhelyek forgalma.

Címkék: egészségügyi anyagok