A kaposvári Füredi utcai rendelőben hétfőn is rengeteg volt a beteg. Legalább 20-an vártak sorukra. Lázas, hátfájós és nyügös emberek. Kiss Zoltán és gyermeke is ott várta sorát. Ekkor érkezett az ÁNTSZ ellenőrizni. A betegeket az aszisztens tájékoztatta arról, hogy legalább 1 órán át nem számítsanak arra, hogy bejutnak vizsgálatra. Utána pedig csak azokat látják el, akik lázasak.

Ekkor Kiss Zoltán is felháborodott. A hasfájós, hányós betegek, akik nem lázasak mehettek haza. A váróteremben ülők többsége ekkor felállt és el is ment. Igazán nem értették, hogy miért nem kerülnek be a rendelésre. Kiss Zoltán és egy másik beteg ezután kereste fel a Kapospont szerkesztőségét. Ha súlyosabb gondja van valakinek, mi az, hogy nem vizsgálják meg? Csak a lázas beteg a beteg? Kérdezték felháborodva. Azt mondták: lehet, hogy orvosi körzetet is váltanak.

Úgy tudjuk: az orvosi rendelőben jó egy óra után megindult a rendelés. Akkor már csak az ott maradt három betegnek. Vagy akik ezután érkeztek.

Megkérdeztük a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervét, gyakoriak-e az ilyen hirtelen ellenőrzések a rendelőkben. Közleményükben azt írták: a kaposvári 15. sz. háziorvosi rendelőben előzetesen egyeztetett időpontban zajlott a helyszíni szemle. Természetesen, amennyiben sürgős, életveszélyes beavatkozást igénylő eset, hirtelen rosszullét  indokolta volna, az ellenőrzést megszakítva az orvos a beteg rendelkezésére áll.  

A betegek szerint nem lenne baj, ha ezt legalább kiírnák, mert akkor mindenki másképp állna ehhez a kérdéshez. De legalább tudna róla. 



Címkék: egészségügyi anyagok