Tavaly decemberben kezdték a kórház történetének legnagyobb beruházását. Csaknem 3 hónap alatt eltűnt három épület.

A budapesti Hérosz Építőipari Zrt., főmérnöke, Sánta Csaba azt mondja: az északi területen a vérellátó, a nefrológia épülete bontódott el. A Németh István fasori oldalon a földmunka is elkezdődött. Így a Nefrológia az Onkológia épületébe, a Mozgásszervi Rehabilitáció pedig az Idegosztály épületébe költözött. A Vérellátó a Gróf Apponyi utcában kapott helyet. A  régi sebészeti épületből a szemészeti tömbe került át a fül-orr-gégészet. Sánta Csaba főmérnök elmondta: az építkezés a megfelelő ütemben halad. A bontás után a törmelékek elszállítása javarészt megtörtént, már nekiálltak az új munkafázisnak. Az építkezés miatt a parkolás korlátozott a kórház területén. Sánta Csaba hozzátette: jelenleg ami építéssel nem érintett, parkolásra még használható rész, az a Bajcsy Zsilinszky utca része illetve a kórház mögötti terület.
Sokan a tiltótábla ellenére a Tallián Gyula közben parkolnak.Garabon Károlyné kaposvári lakos szerint ott van az elszállító tábla, annak ellenére sem tartják be, mert  délutánonként beparkíroznak. Sok az autó. A dugók sem ritkák, van, hogy 40 percet kellett várni a Tallián Gyula utcában.Egy másik kaposvári lakos, Godány András szerint valami teherautót félretoltak, aztán azért állt a forgalom. Az építkezés okozta kellemetlenségek több ott lakót is zavarnak.
A kórház türelmet kért a betegektől, az ott lakóktól és a közlekedőktől is. A Kaposi Mór Oktató Kórház  stratégiai igazgatója, Dr. Moizs Mariann szerint ami esetleg kritika lehet a közlekedésen kívül, a por. Ezt próbálja a kivitelező locsolással és különböző technológiákkal megszüntetni, ehhez türelmet és megértést kérnek. Azt szeretnék, ha csak az menne gépkocsival, akinek feltétlenül szüksége van rá.
Forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok három héten keresztül a Németh István fasorban. Itt a szennyvízcsatorna bekötést végzik.
A tervek szerint 2012-ben a betegeknek nem kell a jelenleg különböző helyszíneken található szakrendeléseket és diagnosztikai laborokat bejárni, gyorsabb, hatékonyabb lesz a kivizsgálás és a gyógyítás. Minden egy helyen lesz, az egész déli tömb beköltözik a kórház területére.


Címkék: egészségügyi anyagok