Egy 30 év körüli férfi lélegeztetőgépen van a siófoki kórházban influenzaszerű tünetek miatt. De a H1N1 fertőzés még nem igazolódott nála. A kaposvári kórházban ápolt influenzás beteg viszont jobban van, már nincs szüksége gépi lélegeztetésére -tudtuk meg szerdán a megyei népegészségügyi szervtől. Somogyban a múlt héten 20%-kal nőtt a betegek száma az előző héthez képest, közepes intenzitású az influenzajárvány. A betegek fele gyerek. Három kórházban, a kaposváriban, a marcaliban és a siófokiban tart még a látogatási tilalom.

A 6. héten beküldött felsőlégúti mintákból egy esetben Influenza B vírust, 1 esetben Influenza A vírust mutattak ki. Kórházi felvételre 20 esetben került sor influenzaszerű megbetegedés miatt, intenzív ellátásra kettő fő szorult.

Közösségi járványt nem jelentettek. Megyénkben közepes intenzitású influenzajárvány zajlik. Négy aktív fekvőbetegellátó intézmény jelentése alapján influenzaszerű megbetegedés gyanúja miatt az elmúlt hetihez képest (13 fő) 50 százalékkal megnőtt a kórházi felvételek száma (20 fő) megyénkben. A betegek fele 14 évesnél fiatalabb volt, 35 százalékuk a 30-64 éves korosztályból került ki, 15 százalékuk volt 65 évesnél idősebb. Két beteget intenzív ellátásban és gépi lélegeztetésben is kellett részesíteni, mintavételezésük megtörtént.

Látogatási tilalom három kórházban van: a Marcali Városi Önkormányzat Kórház – Rendelőintézete 2011. február 1-től a Csecsemő és Gyermekosztályára, február 7-től a Belgyógyászati Osztályára, „Kaposi Mór” Oktató Kórház (Kaposvár) február 3-tól kezdődően a kórház  valamennyi fekvőbeteg osztályára, a Siófok Város Kórház - Rendelőintézete  február 8-tól a Csecsemő és Gyermekosztályára vonatkozóan rendelt el látogatási tilalmat, tájékoztatott a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

Címkék: Somogy megye, influenza, egészségügyi anyagok