ápolók

Valós helyzeteket kellett modellezni a versenyen. A nővérek azt mondják, ilyenkor a legtürelmetlenebbek a betegek.

- Mennyit van ágyba, mennyit foglalkoznak vele, a család, mennyit jönnek be látogatni. Akihez senki hát ugye az ránk szorul és amennyi időnk van, ha tehetjük, akkor betegágy mellett vagyunk, de az kevés - mondta Tóth Mónika ápoló.

Viccesebb gyakorlatokon is bizonyítani kellett. Például megmutathatták, hogy beletalálnak-e az ágytálba.

- Én azt gondolom, hogy az ápolók a szakmájukat nagyon-nagyon komolyan és szépen űzik, de nagyon vidám emberek is mellette és ennek is helyt kellett adni ebben a versenyben - mondta Szabó Gyuláné a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi elnöke.

Aki ezt a szakmát űzi, az általában szereti is, bár a férfiak ritkábban választják.

- Végülis ezen a pályán is ugyanúgy meg lehet állni az embernek a helyét fiúként, mint akár a rendőrségi pályán a rendőrnők - mondta Bakos József ápoló.

A versenyen 10 csapat indult, a legjobbak a megyei fordulóra jutnak tovább. Szigorú szakmai zsűri előtt kellett bizonyítani.

- A beteg mindig elégedett legyen. Ő egy kiszolgálataott állapotban kerül a betegágyba és ott nekünk ezt nem szabad elfelejteni, hogy mi vagyunk őértük és a minőségi ápolásra kell törekedni a mai világban - mondta Bolgár Gézáné a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kaposvári elnöke.

A megye legjobbjai az országos versenyen bizonyíthatnak. Van esélyük a dobogóra, legutóbb második lett a kaposvári csapat.

Címkék: ápolók, Kórház, verseny, egészségügyi anyagok, Kaposvár