Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén ötödik alkalommal szervezett országjáró körutat. Pénteken Kaposvárra érkeztek. Egy Csepp Teszt szerintük életet menthet.

Egy csepp teszt

Kígyóztak a sorok pénteken a Kossuth téren. Ingyenes szűrésre érkeztek. Egyebek között vérnyomást mértek, cukrot, koleszterinszintet ellenőriztek és a bőrt is megvizsgálták. Az érdeklődők többsége még soha nem volt ilyen szűrésen. Sokaknak érdemes volt eljönnie. Nemcsak az idősebbeket, hanem a fiatalokat is érdekli az egészségük. Ők még a megelőzést tartják fontosnak.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátrai minden pénteken más-más nagyvárosban tűnnek fel. Az egészségügyi szűrések fontosságára hívják fel a figyelmet.

- Több melanóma-gyanús embert sikerült kiszűrni, és így talán időben észrevenni, hogy kezd elrákosodni az anyajegye - fogalmazott Kiss Zsuzska, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóreferense, rendezvényszervezője.

A kaposvári állomáson is hasonló volt a tapasztalat, mint más városokban: magas vérnyomásra és cukorbetegségre bukkantak a legtöbbször.

Címkék: Kiss Zsuzska, Egy Csepp Figyelem Alapítvány, erős antónia, egészségügyi anyagok