Az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes egészségügyi szűréseket biztosít minden érdeklődőnek, a kaposvári Kossuth téren június 18-án 11-16 óra között. A Csiky Gergely Színház társulatának színésznője, Csapó Virág is részt vesz a rendezvényen, és az érdeklődőkkel együtt teszteli egészségét.

egycsepp_alapitvany

Május 14-e és szeptember 17-e között az Alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartanak. Kaposváron öt sátor várja a látogatókat: vércukorszintet, koleszterint, vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya. Ugyanitt lehetőség nyílik a rendszeresen ellenőrzött testmozgás egyik legnépszerűbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. Melanóma vizsgálatra is lehet jelentkezni, valamint a helyszínre érkezik egy gyógyszerész is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket.

Az Egy csepp figyelem alapítvány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, valamint segítséget nyújtson abban, hogy a megfelelő szakorvoshoz, illetve háziorvoshoz jussanak el azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Az Egy Csepp Teszt eseményeire látogatók nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten.

Címkék: ingyenes szűrés, egy csepp, egészségügyi anyagok